Kinderen en gezinnen

Wil je op avontuur door de geschiedenis van Amsterdam? Kom dan naar museum Het Grachtenhuis! Je reist met je eigen audiogids van het jaar 1600 tot nu. Je ziet in een levensgroot poppenhuis hoe mensen al eeuwen wonen aan de grachten, maar je leert ook alles over de aanleg ervan. Wist je bijvoorbeeld dat Amsterdam op duizenden palen werd gebouwd?

Alle informatie wordt op een interactieve en multimediale manier gepresenteerd; leuk voor kinderen én hun ouders. Het ideale dagje weg voor het hele gezin!

Naast de vaste expositie over de grachten is er op de begane grond van het museum altijd een wisselende presentatie te zien. Het Grachtenhuis organiseert geregeld activiteiten speciaal voor kinderen. Houd daarvoor onze agenda in de gaten. 

Benieuwd wat anderen vinden? Hieronder lees je een aantal reviews!

''Leukste museum van Amsterdam! Wat een fantastische ervaring, een bezoek aan dit museum. Aan de hand van een tour met prachtige animaties en geluidseffecten krijg je het verhaal over de grachtengordel te horen en te zien. De pronkkamers en de tuin zijn ook zeker de moeite waard. Ideaal voor kinderen!'' (via Dagjeweg.nl)

''Wij waren hier met de kinderen voor een leuk dagje uit. Wat hebben we genoten!! Heel leuk museum met zeer vriendelijk personeel. Een aanrader voor iedereen. Van ons krijgen jullie een dikke 10! gr. Corrie'' (via TripAdvisor)

''In dit museum rondlopen is al een feestje op zich. Hoe een grachtenpand er van binnen uit kan zien. Maar de weergave van het ontstaan van Amsterdam is fantastisch. Zeer de moeite waard.'' (via TripAdvisor)