Museum Het Grachtenhuis tijdelijk gesloten

Covid-19/Corona virus

Vanwege de maatregelen die door onze overheid zijn genomen zal Museum het Grachtenhuis helaas haar deuren sluiten van 14 maart tot en met 28 april. 

Update van onze tentoonstelling

Onze audiovisuele tentoonstelling vormt het hart van ons museum. In de afgelopen 10 jaar hebben bezoekers uit de hele wereld hier kennis kunnen maken met de geschiedenis van Amsterdam en het verhaal van onze grachten. 

Dit voorjaar gaan wij aan de slag om onze tentoonstelling nog mooier en completer te maken dan ooit te voren. De geschiedenis wordt op een inclusievere manier verteld, en onze tentoonstelling wordt verbeterd met technologische innovaties. 

Met deze verbeteringen gaan wij aan de slag van 30 maart tot en met 17 april. In deze periode is het museum dan ook gesloten. Het museum blijft aansluitend t/m 28 april gesloten in lijn met de overheidsmaatregelen met betrekking tot het coronavirus.

Als klap op de vuurpijl zal niet alleen onze vaste tentoonstelling een metamorfose ondergaan, maar ook de naam van het museum gaat veranderen: vanaf april gaan wij verder als Grachtenmuseum Amsterdam

Ondanks al deze veranderingen blijft ons doel natuurlijk hetzelfde. We blijven een museum voor iedereen die houdt van Amsterdam, of op het punt staat om verliefd te worden. We hopen u allemaal binnenkort te kunnen verwelkomen!