Agenda

15 januari 2018 - 24 januari 2018

Museum gesloten

Vanwege werkzaamheden zal het museum gesloten zijn in de periode van maandag 15 tot en met woensdag 24 januari. Graag ontvangen wij u vanaf donderdag 25 januari weer in het museum. Gekochte online tickets die in deze periode verlopen zullen met een maand verlengd worden.

Museum gesloten 15 t/m 24 januari

Permanente Expo

De permanente expositie van Het Grachtenhuis is het hele jaar door te zien op de eerste verdieping van het museum. In totaal vijf kamers wordt op een boeiende manier de geschiedenis van Amsterdam en de grachten getoond. Door het gebruik van vernuftige multimedia komt het verhaal over de grachten echt tot leven. Na een bezoek aan de expositie kijk je met andere ogen naar de grachten als je weer buiten staat.

Lees meer

Museumkaart geldig!

Vanaf 1 juli kun je ook met de Museumkaart terecht bij Het Grachtenhuis! Kom dus langs en reis in een wervelende tour in 40 minuten door 400 jaar geschiedenis. Het Grachtenhuis laat niet alleen zien wat er aan het ontstaan van de Amsterdamse grachten zo bijzonder was, maar ook waarom ze dat nu nog steeds zijn. We laten dit op een speelse wijze zien door middel van maquettes, animaties en een poppenhuis met geprojecteerde bewoners. Ook leuk voor kinderen dus!