Agenda

Museumkaart geldig!

Vanaf 1 juli kun je ook met de Museumkaart terecht bij Het Grachtenhuis! Kom dus langs en reis in een wervelende tour in 40 minuten door 400 jaar geschiedenis. Het Grachtenhuis laat niet alleen zien wat er aan het ontstaan van de Amsterdamse grachten zo bijzonder was, maar ook waarom ze dat nu nog steeds zijn. We laten dit op een speelse wijze zien door middel van maquettes, animaties en een poppenhuis met geprojecteerde bewoners. Ook leuk voor kinderen dus!

Zaterdag varen in oktober!

Elke zaterdag in oktober is het mogelijk om je bezoek aan Het Grachtenhuis te verlengen met een leuke vaartocht door de grachtengordel voor slechts €7,50! Twee keer per dag zal er voor het museum een gesloten sloep vertrekken en kun je zelf ervaren waarom de Amsterdamse grachten nog steeds zo bijzonder zijn. Reserveer nu je tickets online via onze ticketpagina!

Meer informatie en tickets reserveren

Herfstvakantie

Kom tijdens de herfstvakantie met het hele gezin naar Het Grachtenhuis. Je reist met je eigen audiogids van het jaar 1600 tot nu. Je ziet in een levensgroot poppenhuis hoe mensen al eeuwen wonen aan de grachten, maar je leert ook alles over de aanleg ervan. Leuk voor kinderen én ouders! Met het speciale familieticket betaal je slechts €25 toegang voor twee volwassen en twee kinderen. En kom je op zaterdag? Verleng dan je bezoek op zaterdags met een boottocht over de Amsterdamse grachten!

Meer over het museum en kinderen

4 november 2017

Museumnacht

Zaterdag 4 november is het weer Museumnacht! Wil jij op nachtelijke ontdekkingstocht over de Amsterdamse grachten? We openen speciaal voor jou onze multimediale, interactieve expositie. Daarnaast zorgen we voor een gezellige muzikale invulling in de stijlkamers en kun je genieten van een heerlijke winterse Gin Tonic bij onze Gin Tonic & Bubbles bar! Nog geen genoeg van de grachten? Dan hebben we als kers op de taart ook nog een nachtelijke boottocht waar je het zelf kunt beleven hoe bijzonder de grachten nog steeds zijn.

Permanente Expo

De permanente expositie van Het Grachtenhuis is het hele jaar door te zien op de eerste verdieping van het museum. In totaal vijf kamers wordt op een boeiende manier de geschiedenis van Amsterdam en de grachten getoond. Door het gebruik van vernuftige multimedia komt het verhaal over de grachten echt tot leven. Na een bezoek aan de expositie kijk je met andere ogen naar de grachten als je weer buiten staat.

Lees meer