Agenda

1 november 2017

Nieuwe directeur!

Helma van Heerikhuize is sinds 1 november de nieuwe directeur van Museum Het Grachtenhuis. Zij heeft zich in vorige functies onder meer bij de Gouden Gids Publieksprijs en als initiator/directeur van de stichting Vier het Leven bewezen als cultureel bruggenbouwer. Samen met het team gaat zij het museum verder uit bouwen en op de kaart zetten.

Meer over Helma van Heerikhuize

22 november 2017

Op bezoek bij de Sint

Ook dit jaar kun je weer gezellig op bezoek komen bij Sinterklaas hier in Het Grachtenhuis. En wel op woensdag 22 november. Hij en zijn Pieten vinden het ontzettend leuk als jij hem komt opzoeken. Maak een mooie tekening voor hem, zing liedjes met de Pieten en klim op schoot bij de Sint! En wie weet heeft hij wel een cadeautje voor je meegenomen uit Spanje…

Meer over Sinterklaas in Het Grachtenhuis

Permanente Expo

De permanente expositie van Het Grachtenhuis is het hele jaar door te zien op de eerste verdieping van het museum. In totaal vijf kamers wordt op een boeiende manier de geschiedenis van Amsterdam en de grachten getoond. Door het gebruik van vernuftige multimedia komt het verhaal over de grachten echt tot leven. Na een bezoek aan de expositie kijk je met andere ogen naar de grachten als je weer buiten staat.

Lees meer

Museumkaart geldig!

Vanaf 1 juli kun je ook met de Museumkaart terecht bij Het Grachtenhuis! Kom dus langs en reis in een wervelende tour in 40 minuten door 400 jaar geschiedenis. Het Grachtenhuis laat niet alleen zien wat er aan het ontstaan van de Amsterdamse grachten zo bijzonder was, maar ook waarom ze dat nu nog steeds zijn. We laten dit op een speelse wijze zien door middel van maquettes, animaties en een poppenhuis met geprojecteerde bewoners. Ook leuk voor kinderen dus!