Nieuws

25 april 2018

Uitnodiging Het Grachtenhuis Diner

Met veel plezier nodigen wij u uit voor de première van ‘Het Grachtenhuis Diner’. Samen met een intiem aantal gasten geniet u op onze bel-etage van een bijzonder 3-gangendiner tussen de topstukken van de Amsterdamse Impressionist Isaac Israëls. Tussen de gangen door serveren wij het inspirerende levensverhaal van Isaac Israëls

Read more...

3 maart 2018 - 30 april 2018

Isaac Israëls komt logeren

Museum Het Grachtenhuis in Amsterdam opent op 3 maart de expositie ‘Israëls komt logeren in Museum Het Grachtenhuis’ met nooit eerder in musea vertoond werk van Isaac Israëls. Deze tijdelijke expositie is de eerste in een reeks van Post Impressionisten. Na Isaac Israëls volgen Jan Sluijters en George Hendrik Breitner. Met de exposities toont Het Grachtenhuis werk van eind 19e en 20e eeuw, gemaakt door de bekende Nederlandse kunstenaars die inspiratie haalden uit onze hoofdstad. De tentoonstelling ‘Israëls komt logeren in Museum Het Grachtenhuis’ is te bezoeken van 3 maart t/m 30 april 2018. Sluijters volgt in september en Breitner in november 2018.

Lees meer...

11 maart 2018

Suze Mens bezocht Museum Het Grachtenhuis

Suze bezoekt Museum Het Grachtenhuis en spreekt met onder meer directeur Helma van Heerikhuize en initiatiefnemer Gerard Krans. Zij vertellen niet alleen over de bijzondere collectie, maar ook over de mogelijkheden tot private dining (tussen de schilderijen van Isaac Israëls) en de aankoop van de schilderijen middels kunsthandel Peter Pappot.

Naar het filmpje >>

Museumkaart geldig!

Sinds 1 juli 2017 kun je ook met de Museumkaart terecht bij Het Grachtenhuis! Kom dus langs en reis in een wervelende tour in 40 minuten door 400 jaar geschiedenis. Het Grachtenhuis laat niet alleen zien wat er aan het ontstaan van de Amsterdamse grachten zo bijzonder was, maar ook waarom ze dat nu nog steeds zijn. We laten dit op een speelse wijze zien door middel van maquettes, animaties en een poppenhuis met geprojecteerde bewoners van toen en nu. Ook heel leuk voor kinderen dus!

Permanente Expo

De permanente expositie van Het Grachtenhuis is het hele jaar door te zien op de eerste verdieping van het museum. In totaal vijf kamers wordt op een boeiende manier de geschiedenis van Amsterdam en de grachten getoond. Door het gebruik van vernuftige multimedia komt het verhaal over de grachten echt tot leven. Na een bezoek aan de expositie kijk je met andere ogen naar de grachten als je weer buiten staat.

Lees meer