Nieuws

respekt/spektakel

Museum Het Grachtenhuis presenteert – voor het eerst in haar bestaan – een tentoonstelling van cutting edge hedendaags design: spectaculair en kakelvers werk van drie pas-afgestudeerde studenten van Design Academy Eindhoven.

respect/spektakel toont werk van een kleine groep designers die kijken naar ‘wat er vooraf ging’. Topstuk van de tentoonstelling is het spectaculaire en indrukwekkende, bijna vier meter hoge ‘Elemental Cabinet’ van Kostas Lambridis. Lambridis studeerde er in 2017 Cum Laude mee af aan de Masters opleiding van Design Academy Eindhoven. Zijn ‘Cabinet’ is een 21ste-eeuwse ‘heruitvinding’ van het duurste meubelstuk aller tijden, het ‘Badminton Cabinet’, uit 1726.

Permanente Expo

De permanente expositie van Het Grachtenhuis is het hele jaar door te zien op de eerste verdieping van het museum. In totaal vijf kamers wordt op een boeiende manier de geschiedenis van Amsterdam en de grachten getoond. Door het gebruik van vernuftige multimedia komt het verhaal over de grachten echt tot leven. Na een bezoek aan de expositie kijk je met andere ogen naar de grachten als je weer buiten staat.

Lees meer

15 juni 2018 - 2 september 2018

Amsterdam: een andere kijk

Museum Het Grachtenhuis opent op 15 juni de tentoonstelling ‘Amsterdam: een andere kijk’ waarin de bekende Franse architect Marcel Bajard het publiek aan de hand van zijn tekeningen, prenten en plattegronden meeneemt in zijn omzwervingen door de stad. Hij laat zien hoe de originaliteit en de schoonheid van Amsterdam niet het gevolg zijn van een gelukkig toeval, maar van ontwikkelingen en artistieke stromingen die over de jaren de grachten, de straten, en de openbare ruimte gevormd hebben. De expositie is te bezoeken tot en met zondag 2 september 2018.

Meer info

15 juni 2018 - 17 juni 2018

Open Tuinen Dagen

Het derde weekend van juni opent Museum Het Grachtenhuis haar tuindeuren weer speciaal voor het publiek.

Voorverkoop
€18,- p.p., via www.opentuinendagen.nl
Kinderen onder de12 jaar kunnen gratis mee onder begeleiding van een volwassene.

Tickets aan de deur
€20,- p.p., bij een van de startadressen:
– Amnesty International, Keizersgracht 177
– Cromhouthuis, Herengracht 368
– Museum Van Loon, Keizersgracht 672
– Museum Willet-Holthuysen, Herengracht 605
– Huis Marseille, Keizersgracht 401

Impressie Open Tuinen Dagen Amsterdam

3 maart 2018 - 30 april 2018

Isaac Israëls komt logeren

Museum Het Grachtenhuis in Amsterdam opent op 3 maart de expositie ‘Israëls komt logeren in Museum Het Grachtenhuis’ met nooit eerder in musea vertoond werk van Isaac Israëls. Deze tijdelijke expositie is de eerste in een reeks van Post Impressionisten. Na Isaac Israëls volgen Jan Sluijters en George Hendrik Breitner. Met de exposities toont Het Grachtenhuis werk van eind 19e en 20e eeuw, gemaakt door de bekende Nederlandse kunstenaars die inspiratie haalden uit onze hoofdstad. De tentoonstelling ‘Israëls komt logeren in Museum Het Grachtenhuis’ is te bezoeken van 3 maart t/m 30 april 2018. Sluijters volgt in september en Breitner in november 2018.

Lees meer...

Museumkaart geldig!

Sinds 1 juli 2017 kun je ook met de Museumkaart terecht bij Het Grachtenhuis! Kom dus langs en reis in een wervelende tour in 40 minuten door 400 jaar geschiedenis. Het Grachtenhuis laat niet alleen zien wat er aan het ontstaan van de Amsterdamse grachten zo bijzonder was, maar ook waarom ze dat nu nog steeds zijn. We laten dit op een speelse wijze zien door middel van maquettes, animaties en een poppenhuis met geprojecteerde bewoners van toen en nu. Ook heel leuk voor kinderen dus!